GK Green Fashion klusterrak Gipuzkoako ehungintzaren industria gure ekonomiaren eragile bilakatu nahi du
Asensio: “Gure xedea da egun erabiltzeko eta botatzeko dagoen ekonomia linealaren eredua eraldatzea eta ekonomia zirkularrera egitea".
Asensio: “Gure xedea da egun erabiltzeko eta botatzeko dagoen ekonomia linealaren eredua eraldatzea eta ekonomia zirkularrera egitea".
Mugikortasunaren foru sailak antolatuta, ostegun honetan egingo da EHUk Gipuzkoan bizikletaren pertzepzioaren eta jokabidearen inguruan egindako azterlana aurkezteko eta Bartzelona edo Amsterdam moduko hirietako esperientziak aztertzeko.
Udalak Pilar ikastetxearen lursaila lagako dio Aldundiari, 100 plaza inguru eskainiko dituen gune berria eraikitzeko
Industriaren lehiakortasuna indartzeko, “gaitasunak sortzea, eustea eta bertakotzea” ezinbestekotzat jo du Imanol Lasak
Kontua da turismo eredu jasangarri eta ordenatu bat sortzea,
Foru Aldundiak gizarteratze plan horren 2016-2018ko balantzea aurkeztu du. Planaren onuradun zuzenak 11.500 pertsona baino gehiago izan dira.
2018ko birziklatze tasa %52,41 da, 2020rako Europak ezarritako helburua bi urte lehenago gaindituz.
Udalak Aldundiaren esku utziko du Kortazarreko esparrua, mendekotasun egoeran dauden pertsonentzat zentro bat eraikitzeko
Fellows Gipuzkoa programari esker, 2018ko deialdian, 11 ikertzaile kontratatu dira Zientzia, Teknologia eta Berrikuntzaren Euskal Sareak egiaztatutako sei zentrotan.
Gipuzkoako Biribilgunea amaituko duen zatiaren lanen “% 95” eginda daude jada, Markel Olanok gaur iragarri duenez
Hutsik dagoen Michelingo lurzorua eskuratu ondoren, bertan kokatuko dituzte Gureak-ek eta Elkar Fundazioak euren jarduera nagusiak epe motzean
Elefanteen familiako ugaztun handi baten hezurra, besteak beste
Omenaldia da literatura-kalitateari eta urterik beltzenetan izan zuen konpromiso etikoari.
Poltsak doan banatuko dira ere, birziklatzean konpostagarriak aurrera egiteko.
Aldundiak, Eusko Jaurlaritzak eta Donostiako Udalak bat egin dute laguntza sistema hori sustatzeko, familiartekoak etxean zaintzen dituzten pertsonei laguntzeko
Abian dira gastronomiaren eraldaketa digitalerako LABe – Digital Gastronomy Lab izeneko berrikuntza-laborategiaren obrak
Mutrikuk Gipuzkoarekin duen lotura nabarmen hobetuko duten lanen hasieran izan da Markel Olano diputatu nagusia
Sebastián Álvarok eta Juan Mari Azpiazuk elkarrekin idatzitako liburuak, alpinista garrantzitsuen hausnarketa biziak jasotzen ditu.
48 suhiltzaile berri kontratatuko ditu lan poltsaren bidez, martxo hasieran lan egiten hasiko direnak, parke guztiak indartuz