Ogi-apurra

Eduki publikatzailea

Atzealdea Volver Azahara Domínguez diputatuak Gipuzkoan lehen aldiz izango den Restaurantes De Buena Mesa kongresuaren ongietorria egingo du

Azahara Domínguez diputatuak Gipuzkoan lehen aldiz izango den Restaurantes De Buena Mesa kongresuaren ongietorria egingo du

Mugikortasuneko, Turismoko eta Lurralde Antolaketako foru arduradunak igande honetan ongietorria egingo die martxoaren 9tik 11ra bitartean Gipuzkoan Restaurantes De Buena Mesa Elkartearen Kongresu Nazional Ibiltarian bilduko diren 180 pertsonei.

2025/03/07
Azahara Domínguez Xabier Zabaleta eta Aritz Aramburu sukaldariekin, Gastronomika elkartean

Azahara Domínguez Xabier Zabaleta eta Aritz Aramburu sukaldariekin, Gastronomika elkartean


Mugikortasuneko, Turismoko eta Lurralde Antolaketako diputatuak, Azahara Domínguezek, Restaurantes De Buena Mesa Elkarteak Gipuzkoan martxoaren 9tik 11ra egingo duen Kongresu Nazional Ibiltariaren 51. edizioan izena eman duten 180 pertsonak hartuko ditu igande honetan. Diputatuak azaldu duenez, urtero probintzia desberdineko hiriburu batean egiten den ekitaldi ospetsu honek Espainia osoko jatetxe tradizionalak biltzen ditu, baita gastronomiazaleak eta profesionalak ere, ezagutzak eta esperientziak partekatzeko eta herrialdeko sukaldaritza-tradizio aberatsaz gozatzeko.
Biltzarreko kideek Donostiako Londres Hotelean martxoaren 9an, igande arratsaldean, urteroko Batzarra egin ondoren, diputatuak ongietorria egingo die La Perla jatetxean egingo den afarian. Bertan, foru arduradunak elkartearen Urrezko Intsignia jasoko du.
Gainera, igandea eta asteartea bitartean, kongresuaren 51. edizio honetan parte hartuko duten 180 pertsonek gure lurraldeko esperientzia gastronomikoez gozatzeko aukera izango dute, Donostiako Gastronomika Elkartea, Usurbilgo Urdaira sagardotegia eta Getariako Ameztoi txakolindegia, besteak beste, bisitatuz.
Biltzarra asteartean, hilak 11, amaituko da Mirador de Ulia jatetxean egingo den gala-afari batekin.
"Gaur egungo sukaldaritzaren oinarria gure sustraietan eta tradizioetan aurkitzen dugu. Gure iraganaren ondarerik gabe, ezin izango genuke gaur egun dugun aberastasun gastronomikoaz gozatu. Kongresua hemen egitea Espainia osoko kalitatezko jatetxeak gure balio gastronomikoaren enbaxadore izateko modu bat da", nabarmendu du diputatuak, eta "Gipuzkoak maila gastronomikoan eskaini behar duen guztia erakusteko aukera ezin hobea" dela gaineratu du. Ildo horretan, diputatuak azaldu du horrelako ekitaldi bat "aliatu ezin hobea" dela "Gipuzkoan interesatzen zaigun bisitariaren profila erakartzeko: nolabaiteko ahalmen ekonomikoa duen turista bat, gure lurraldeak eskaintzen dituen esperientzia gastronomikoez gozatzeko gogoz iritsiko dena eta munduko turismo gastronomikoaren erreferente izateko aukera eman digun lehen mailako sukaldaritza horren atzean dagoen lan guztia baloratuko duena. Eta hori guztia, ingurunearekiko errespetutik eta gipuzkoarrekiko bizikidetza osasuntsutik abiatuta".
Bestalde, Manolo Moreno Rojas Restaurantes De Buena Mesa Elkarteko presidenteak nabarmendu duenez, elkartea "pozik eta pozarren dago Donostian gure 51. familia-kapitulua ospatzeaz; izan ere, sukaldaritzako profesionalak garen aldetik, gure lanbidea maite dugu, gure jatetxeetarako produkturik onena bilatzen dugu eta gure oinordekoak gure oinordetzan uzteak hunkitzen gaitu, eta horren guztiaren adibiderik onena hiri honetako profesionalak eta ondare hori baloratzen duten pertsonak dira". "Gure ustez, ikuspegi hori elkarte honetako kide guztien eta gurekin daudenen oroimenean geratuko da", amaitu du.
Azkenik, Donostiako Aratz jatetxeko eta Restaurantes De Buena Mesa elkarteko kide den Xabier Zabaletak adierazi duenez, "euskal gastronomiarentzat oso garrantzitsua da kapitulu hau Gipuzkoan antolatzea, gure gastronomiaz gozatzera datozen profesionalek duten garrantziagatik. Espainia osoko gastronomo garrantzitsuenak dira, jatetxe tradizionaletatik eta hirugarren belaunaldietatik datozenak, eta sukaldaritzan erabiltzen den produktua, haren inguruko jakinduria eta jarduera hori guztia garatzen den ingurunea kontuan hartzen dituztenak".
 

  

2573