Gipuzkoak ekonomia zirkularra bultzatzen du gure lurraldeko elikadura-sektorean
Aldundiak eta Basque Culinary Center-ek hitzarmena sinatu dute “Lurraldeko arketipoaren azterketa” proiektuaren garapenaren bidez hondakinak murrizteko.
Aldundiak eta Basque Culinary Center-ek hitzarmena sinatu dute “Lurraldeko arketipoaren azterketa” proiektuaren garapenaren bidez hondakinak murrizteko.
2.363 herritarrek hartu zuten parte ekimenaren lehenengo fasean, eta hortik atera diren 18 proiektuetatik 5 aukeratu beharko dituzte herritarrek.
Hainbat eragilerekin egindako kontraste prozesuaren ondoren, Gipuzkoako Foru Aldundiak ekintza plan bat diseinatu du, 37 jarduketa eta 65 ekintza zehatzekin Gipuzkoako 2020>2030 Agendaren esparruan.
Diputatu nagusiarekin lan bilera izan dute gaur goizean alor ekonomiko eta sozialeko enpresa eta elkarteetako ordezkariek.
Hitzarmenari esker, formakuntza duala edota alor honetako ikasleen enplegagarritasuna hobetzea bezalako esparrutako lankidetza sendotuko da.
Goyeneche Fundazioak, Gipuzkoako Foru Aldundiarekin lankidetzan, lurraldeko 15. Garagunea ireki du, eta 12 plaza berri egokitu ditu desgaitasun intelektuala duten Pasaia inguruko bizilagunentzat.
Rafaela Romero: "Aldundiak konpromiso sendoa du Pasaiarekin, badiako ekonomia, hirigintza eta gizarte sarea leheneratzeko. Gipuzkoako lurralde kohesioaren eta orekaren aldeko apustu irmoa da”
Etorkizunean, Gordailuak –proiektu finkatu bat baita, nazioarteko erreferente gisa, ondarearen kontserbazioan– etapa berri bat ireki nahi du, gizartera hurbiltzeko, zenbait ekimenekin, hala nola Piztu Kultura: Gordailua Zabalik eta Gordailua Lurraldean, eta digitalizazioa.
Jabier Larrañagak eta Pedro Esnaolak hitzarmena sinatu dute, eta, horren bidez, sei lan-ildo eta ekintza espezifiko jarriko dira abian.
Ingurumeneko Departamentuak Europako funtsak mobilizatu nahi ditu laguntza-lerro bat indartzeko.