Aldundiak Gipuzkoako makina-erremintari babesa emango dio EMO Hannoverren
Eider Mendoza diputatu nagusia eta bere talde ekonomikoa azokan izango dira asteartean, parte hartuko duten lurraldeko 21 enpresak entzuteko asmoarekin
Eider Mendoza diputatu nagusia eta bere talde ekonomikoa azokan izango dira asteartean, parte hartuko duten lurraldeko 21 enpresak entzuteko asmoarekin
Udako hilabeteetan, ekaitzen ondorioz, hondakinak %17 igo dira hondartzetan.
«Jarri prest zure bizikleta MUGIrekin» ekimena gaur iritsi da Mugikortasunaren Astearen inguruan programatutako 10 helmugetariko lehenera. Hartara, MUGI txartel pertsonalizatua eta bizikleta eramaten dituzten guztiek bizikleta berrikusteko eta doitzeko doako zerbitzua baliatu ahal izango dute. Ikastetxeetan bizikletaren erabilera sustatzeko tailerrak egingo dira DBHko ikasleen artean.
Gipuzkoako Foru Aldundiak bihar, ostirala, irailak 15, hasiko ditu Koldo Mitxelena Kulturunea berritzeko lanak. Lan horiek 21 hilabeteko iraupena izango dute, eta aurreikusita dago 2026ko udaberria baino lehen amaitzea. Astigarragako eta Lasarteren arkitektura-proiektuari jarraituko zaio, eta 8,4 milioi euroko aurrekontua izango du.
Foru erakundeak aurreko urtean baino 166,7 milioi euro gehiago bildu ditu
Irailaren 23an, X. Giza Kate Solidarioak gaixotasun hori ikusgai bihurtuko du, Gipuzkoan 13.400 pertsonari baino gehiagori eragiten diena.
Jasangarritasun Departamentuak KlimaBai! lehiaketa jarri du abian. Oraingo honetan, lurraldeko unibertsitate-eremura bideratuta dago.
Datorren asteburutik aurrera egongo dira erabilgarri Lurraldebusen «ticketing»eko gailu berriak; izan ere, hiriarteko foru garraio zerbitzuak horiekin hasi du modernizazio prozesua, ordainketa sistema guztien elkarreragingarritasuna lortzeko asmoarekin.
Donostia, 2023ko irailak 13.
Mugikortasuneko, Turismoko eta Lurralde Antolaketako foru diputatua, Azahara Domínguez, protagonistetako bat izan da datorren urrian Donostian egingo den Turismo Gastronomikoaren Munduko Zortzigarren Foroaren aurkezpenean. Domínguezek, bere hitzaldian, sustraien eta tradizioaren garrantzia nabarmendu du Gipuzkoako gastronomiaren erakargarritasunaren oinarri gisa, baita lurraldeko sukaldaritzaren belaunaldi-erreleboan gero eta emakume gehiago daudela ere.